Müzikler

6 Temmuz 2010 Salı

Şemsiyelerimiz,yumurtalarımız hazır: AKP'DEN HESAP SORACAĞIZ! - Öğrenci Kolektifi'nden Kadınlar

AKP'li Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın Kürt sorununa yaptığı akıl dışı çözüm önerisi ile AKP'nin gerici, faşist, cinsiyetçi algısıyla geçtiğimiz günlerde bir kez daha yüz yüze geldik. AKP'li belediye başkanı Halil Bakırcı Kürt sorununun çözümü için kadınların kullanılmasını önerdi. İnsanların evlilikleri sırasında metres tutabildiğini söyleyen Bakırcı bunun yanlış olduğunu, bunun yerine Doğu’dan ikinci eş alımıyla Kürt sorunun 30 yıl içinde çözülebileceğini öne sürdü. “İkinci eşler doğudan alınırsa, hasımlık hısımlığa döner!”

AKP'li belediye başkanının yaptığı açıklamalar ve Kürt sorununa çözüm önerisi işte bu şekildeydi. Hepimiz süreci gazete ve televizyonlardan takip etmişizdir ama hatırlatmakta fayda var: yapılan bu akıl dışı açıklamanın ardından toplumun hemen hemen tüm kesimlerinden tepkiler yükseldi. Ülkenin her yanında kadınlar eylemleriyle AKP'li başkandan hesabının sorulmasını istedi. BDP grup başkan vekili Gülten Kışanak olayın ardından hemen AKP'yi, savcıları ve içişleri bakanını gereğinin yapılması için göreve çağırdı. Bütün bunların üzerine başkan basın metni ile özür diledi, AKP başkan hakkında inceleme başlattı, AKP kadın kolları başkanı ise Bakırcı'yı kınadı! Biz artık, atılan bütün bu adımların göstermelik olduğunu bilecek kadar iyi tanıyoruz AKP zihniyetini! AKP yine şov yapıyor (Eşcinselliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak gören kadın ve aileden sorumlu devlet bakanı Aliye Kavaf’ın ise bu konuya yönelik açıklama yapmaması akıllara “AKP’nin kadından sorumlu bakanlığının AKP’nin erkek egemen zihniyetinin örtülmesi için bir perde mi?” sorusunu getiriyor.)
Rize belediye başkanının özrünün gerçek olmadığını asıl gerçek olanın AKP’nin içine işlemiş olan gerici, faşist, cinsiyetçi açıklamaları olduğunu biliyoruz. Rize belediye başkanının açıklamaları tıpkı Siirt olayında valinin “Taş atmaktansa fuhuş yapsınlar” demesi gibi çağ dışı, Serdar Turgut'un Rojin hakkında 'Seks kölem yapardım' demesi gibi ırkçı, Tayyip'in '3çocuk doğurun' demesi gibi cinsiyetçi ve kadın düşmanı. Evet, AKP'nin zihniyeti bu ve biz daha önce de defalarca yüz yüze geldik bu düşüncelerle. Üstelik bu olayın devamında bu zihniyette olanın sadece Rize belediye başkanı olmadığını tekrar tekrar gördük. Diyarbakır'ın AKP'li milletvekili İhsan Arslan'da olayın ardından “Neden Karadenizliler bizden kız alıyor da biz Karadeniz’den almıyoruz” diye tepki gösterdi! Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Galip Ensarioğlu ise “Kürt sorunu bu şekilde çözülecekse, onlar bize iki versin, biz onlara bir kız verelim” açıklaması yaptı. Onlara göre kürdü, lazı farketmez tüm kadınlar alınır satılır mal ve birer cinsel meta… AKP zihniyetinin zehirlediği her yerden böyle gerici, cinsiyetçi açıklamalar geliyor. Biz kadınları alınıp satılabilen birer cinsel obje olarak görüp hesaplaşmalarını kız 'alış veriş'i üzerinden halletmeye çalışıyorlar. Bedenlerimizi ve kimliklerimizi hiç utanmadan aşağılamaya devam ediyorlar.

Yapılan bu gerici, ırkçı, cinsiyetçi açıklamalar AKP'nin Kürt sorununa yüzeysel yaklaşımını ve AKP'nin 'açılımı' nın gerçek yüzünü göstermiştir. Saldırı yalnızca Kürt kadınlarına değil bütün kadınlara yöneliktir. Kadına yönelik saldırıların böylesine arttığı ve halklar arası gerginliğin tırmandırılmaya çalışıldığı bu dönemde biz üniversiteli kadınlar 'barışa köprü olma' iddiamızı inatla yinelemeli; her dilden, her dinden ve her renkte kadınla ellerimizi birleştirerek daha güçlü bir şekilde bu karanlık zihniyeti söküp atana kadar ve kız kardeşliğin ülkesini kurana kadar mücadele etmeliyiz. AKP'den soracak hesabımız var! Yumurtalarımızı, şemsiyelerimizi hazırladık hesap soracağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.