Müzikler

8 Temmuz 2010 Perşembe

İzmir Öğrenci Kolektifi'nden Kadınlar İBB'ye Yürüyor

525 ÜCRETSİZ SEFERE KADINLAR TACİZSİZ GÜNLERE...

Üniversite içerisinde ücretsiz ulaşımı sağlayan 525 artık ücretli...525 e binmek için artık sadece öğrenci olmak yetmiyor,kentkart basman gerekiyor.Tabi paran varsa!

Geçen yıl okulların kapandığı yaz döneminde öğrencilerin olmamasını fırsat bilen İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 525'i ücretli hale getirmişti.Ancak İBB öğrencilerin tepkilerine sadece 4 saat dayanabilmiş,bu uygulamayı geri çekmek zorunda kalmıştı.Bu sene de aynı tarihlerde yaptığı bu uygulamayla,yaklaşık iki haftadır öğrencileri mağdur etmektedir.Son 3 gündür ise seferleri durdurup öğrencilerine derslerine gitmesine engel olmaktadır.

Harçlara, ulaşıma gelen zamlar ve kesilen burslarla mağdur olan üniversitelinin 525'in ücretli olmasıyla birlikte, eğitim hakkı bir kez daha elinden alınıyor. Hele bir de söz konusu kadınlarsa mağduriyet ikiye katlanıyor. Bu uygulama gece yurduna dönmek isteyen üniversiteli kadınları, gecenin güvensiz ve karanlık sokaklarında yürümeye mecbur bırakıyor. Belediyenin bu uygulamasıyla taciz tecavüz vakalarıyla daha sık karşı karşıya geleceğimiz anlamına geliyor. Artık üniversiteli kadını,daha fazla gasp edileceği,daha fazla tacize uğrayacağı günler bekliyor.

Bundan sonra bu tür olayların artmasının sorumlusu, ücretli 525 uygulamasının mimarı İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'DİR.

525'in mağduriyetini 2 kez yaşayan biz üniversiteli kadınlar olarak İBB'yi uyarmak ve taleplerimizi iletmek için 9 Temmuz Cuma günü(YARIN) Saat: 13:00 da İBB'ye yürüyoruz.

BÜTÜN DUYARLI KADIN ARKADAŞLARIMIZA ÇAĞRIMIZDIR

9 TEMMUZ CUMA GÜNÜ
SAAT 13.00 DA
KONAK YKM ÖNÜNDE
BULUŞUYORUZ...
İLETİŞİM:0506 932 5754

ÖĞRENCİ KOLEKTİFİNDEN KADINLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.