Müzikler

6 Temmuz 2010 Salı

525 Ücretsiz Sefere, Kadınlar Tacizsiz Günlere...


Harçlara, ulaşıma gelen zamlar ve kesilen burslarla mağdur olan üniversitelinin 525'in ücretli olması ile birlikte eğitim hakkı bir kere daha ellerinden alınıyor. Hele bir de söz konusu kadınlarsa mağduriyet ikiye katlanıyor. Bu ücretli 525 uygulaması gece geç saatlerde yurduna dönmek isteyen üniversiteli kadını, kampüs içi ışıklandırmanın yok denecek kadar az olması nedeniyle karanlığa bürünen gecenin sokaklarında yürümeye mecbur bırakıyor.

Taciz, tecavüz vakalarının arttığı son günlerde, İ.B.B'nin yapmış olduğu bu uygulama kadına yönelik bu vakaların daha da artacağı anlamına geliyor. Geçtiğimiz iki yıl içerisinde, Ege Üniversitesi Kampüsü'nün arka çıkışındaki kanalda, iki kadının tecavüz edilerek öldürüldüğünü hala hafızalarda.

Artık üniversiteli kadını, daha fazla gasp edileceği, daha fazla tacize tecavüze uğrayacağı, hatta ölümlerle sonuçlanacak günler bekliyor. Öğrenci Kolektifi'nden Kadınlar, bu durumu anlatmak ve ulaşım hakkına sahip çıkmak için bugün 525 durağındaydı. “Dinle bizi Aziz , bakiyemiz yetersiz. Kadınlar için geceler güvensiz”, “525 ücretsiz sefere, kadınlar tacizsiz günlere” yazılı dövizlerle renklendirdikleri durakta 525 uygulamasının kadınlara ne gibi sonuçlar doğuracağını anlatan bildiriler dağıtıldı. Kadınlar tarafından yoğun ilginin görüldüğü bu bilgilendirmede, üniversiteli kadınların ücretsiz kampüs içi ulaşım hakkını geri alınması için birlikte mücadele edilmesi gerektiği vurgulandı.

Öğrenci Kolektifi'nden Kadınlar tarafından, kadınların haklı taleplerini belirtmek için, bundan sonra bu tür olayların artmasının sorumlusu, ücretli 525 uygulamasının mimarı İzmir Büyük Şehir Belediyesi'ne, yürüme çağrısı yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.