Müzikler

23 Ağustos 2010 Pazartesi

İstanbul'da Kadınlar AKP'nin Anayasasına HAYIR Dedi



21 Ağustos günü saat 13.00’da Taksim-Tramvay Durağı’nda toplanan kadınlar AKP’nin anayasasına hayır demek için Galatasaray Meydanına yürüdü.

Halkevci Kadınlar, TKP’li Emekçi Kadınlar, ÖDP’li Kadınlar, EMEP’li Kadınlar’ın çağrısıyla yapılan “12 Eylül Anayasasına da AKP Anayasasına da HAYIR” eylemine Öğrenci Kolektifi’nden Kadınlar da “Üniversiteli Kadınlar Hayır Diyor” diyerek katıldı.

Eşitlikçi ve özgürlükçü bir anayasa talebinin yükseltildiği eylem de AKP’nin “pozitif ayrımcılık” yalanı vurgulandı. Kadınlar adına basın açıklamasını yapan tekel işçisi Türkiye Azkar, “Anayasa paketini en çok da kadınlara pozitif ayrımcılık getiriyor teziyle savunmaya çalışıyorlar. Bu tez tümden çürüktür. Çünkü sözü söyleyen, kadına bakışı gerici muhafazakar kalıpların dışına çıkmayan, kadınları üç çocuk doğurmakla görevli sanan bir zihniyetin baş temsilcisi Tayyip Erdoğan’ındır” diyerek AKP’nin yalanlarına kadınların inanmadığını vurguladı.

Azkar, Tayyip Erdoğan’ın “Kadınlarla erkekler eşit değildir” sözlerini hatırlatarak “Son 7 yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığı, eşitliğin sağlanmasında fiili ve yasal engellerin varlığını sürdürdüğü, eşcinselliğin hastalık, kadınların çocuk doğurmakla görevli olduğunun sayılması, kadının Kürt sorununun çözümü için evlenilecek ikinci üçüncü eş olarak görüldüğü, tacizcileri korumak için evlilik yaşının 14’e indirilmeye çalışıldığı, kadınların kazanılmış tüm haklarını gerileten SSGSSS’nin yasalaştırıldığı sürecin sorumlusu olan AKP, bu 8 yılın hesabını vermeden, eşitlik ve özgürlük lafını ağzına alamaz” dedi.

Eylemde sık sık “Kadınlar sandıkta hayır diyecek”, “Sandığa git, hayır de”, “Muhtaç değiliz, mağdur değiliz, eşitlikçi bir anayasa istiyoruz” sloganları atıldı.

Eyleme katılan Pınar Sağ ise AKP’nin anayasasına HAYIR diyeceğini vurguladı.

“Cinsiyetçi, gerici, baskıcı YÖK’e HAYIR”, “eğitimde kadına pozitif ayrımcılık istiyoruz” yazılı dövizler taşıyan Öğrenci Kolektifleri’nden Kadınlar; üniversitede, yurtta, ANAYASA’da gerçek eşitlik istediklerini vurgulayarak bütün üniversiteli kadınları referandumda HAYIR demeye çağırdı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.