Müzikler

31 Ağustos 2010 Salı

Ankara'da Kadınlar "Hayır" Çağrısı Yaptılar


Bugün 18.00’da Sakarya Caddesi’nde buluşan kadınlar 12 Eylül’de ‘Hayır’ diyeceklerine dair bir basın açıklaması yaptıktan sonra, Kızılay’da bildiri dağıtarak 4 Eylül’de yapılacak mitinge çağrı yaptılar.

EMEP’li, ÖDP’li, TKP’li, Halkevci, TMMOB'li, DİSK’li, KESK’li ve Öğrenci Kolektifleri’nden kadınlar “12 Eylül anayasasına da, AKP anayasasına da hayır” dediler. “Kadınlar eşitlik ve özgürlük istiyor! AKP’nin ‘eşitlikçi anayasa yalanına’ hayır” yazılı pankart taşıyan kadınlar Sakarya Caddesi’nde yaptıkları basın açıklamasında “AKP’nin, sermayeye sınırsız talan alanı açmak ve kendi iktidarını güçlendirmek için hazırladığı paketin içinde bulunan ve kadın-erkek eşitliğini sağlamak için önemli adımlar atacağını iddia ettiği 10.maddenin yalan olduğunu, çünkü bunları söyleyenin kadına bakışı gerici-muhafazakar kalıpların dışına çıkamayan, kadınları üç çocuk doğurmakla görevli sanan, kadın düşmanı bir zihniyetin baş temsilcisi olan Tayyip Erdoğan olduğunu” vurguladılar.

“Cinsiyetçi AKP’ye HAYIR!”, “Üniversiteli kadınlardan HAYIR!”, “YÖK varsa, biz YOKUZ!” yazılı dövizler taşıyan Öğrenci Kolektifleri’nden Kadınlar da ‘gerçekten eşitlikçi, özgürlükçü bir anayasa istediklerini’ bütün kadınlarla birlikte bir kez daha haykırdılar.
Basın açıklamasının ardından Gülay Akgün’e ait “artık yeter” parçasını söyleyen kadınlar kurdukları temsili sandıkta Hayır oyu kullandılar. 4 Eylül’de gerçekleştirilecek olan mitinge katılacaklarını belirten kadınlar, daha sonra Kızılay’da bu konu ile ilgili kitlesel şekilde bildiri dağıtarak referandumda “Hayır” demeye ve 4 Eylül’deki mitinge çağrı yaptılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.